Bråket omkring karismatikk og Anders Torps bok -møter til debatt på NRK i kveld

I kveld klokken 2130 møter pastor Jan Aage Torp og hans sønn Anders Torp og blant debattenannet Vebjørn Selbekk med flere til å debattere bråket som er oppstått i kjølvannet av Anders Torps bok “Jesus soldaten” som utkom i går. Anders Torps bok inneholder et sterkt oppgjør med sin oppvekst i Oslo kirken og under kveldens program vil bokens innhold som blant annet innebærer demonutdrivelser og andre karismatiske fenomener bli debattert. Anders Torps bok har så langt skapt debatt i en rekke medier og hans bok har fått stor mediaomtale selv om historien er kjent fra før. I morgendagens utgave av Dagen vil det bli presentert et portrettintervju med Jan Aage Torp hvor det blant annet står dette: “”Pastor Jan-Aage Torp er ikke sint, men både stolt av og glad i sønnen Anders, selv om han i sin bok omtrent begår karakterdrap på faren.”

Onde ånder og demonutdrivelser er et fenomen det selvfølgelig er vanskelig å snakke om, bibelenselv i kristne kretser, -selv om det var en naturlig del av Jesus og apostlenes liv og virke. I evangeliene leser vi en rekke historier om hvordan et ord fra Jesu munn hadde makt til å drive ut onde ånder, og i misjonsbefalingen i Markus evangeliet blir den kristne kirke gitt dette mandatet:  “Og han sa til dem: “Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle mennesker! Den som tror og blir døpt, skal bli frelst; men den som ikke tror, skal bli fordømt. Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål,  og de skal ta slanger i hendene; og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. De skal legge hendene på syke, så de blir friske.” (Mark, 16.15-18) Dette er hva Bibelen sier uansett hva frafalne teologer, sekulære psykologer og andre eksmedlemmer av karismatiske forsamlinger måtte mene. Uansett hva vi måtte mene om alt dette, er det ikke tvil om at dette er en del av den kristne kirkes misjonsoppdrag. Det kan godt hende at feil og misbruk har skjedd med dette også her i Norge, og derfor er det viktig at tingene blir belyst skikkelig gjennom seriøs debatt og uten å stigmatisere enkelte personer og forsamlinger.

Facebook Comments

1 tanke om “Bråket omkring karismatikk og Anders Torps bok -møter til debatt på NRK i kveld

  1. Vi gjor alle feil i vaare liv. Baade hver dag, hver uke, hver maaned og hvert aar.

    Jeg er mildt sagt meget skeptisk til folk som sier at de aldri tar feil og/eller aldri ber noen om unnskyldning for feil som har blitt begaatt. Det enten store eller smaa feil. Slike folk skyr jeg som pesten selv da disse er *****sekker og farlige. Jeg vil ikke engang ta i disse smaa menneskene med ildtang. Slike som Breivik og hans apostel i Oslo.

    Det er derfor jeg har veldig stor respekt for Jan Aage Torp som moter kritikken helt aapent. Ingen er feilfrie og jeg tror nok at Anders Torp med tidens og alderens hjelp vil erkjenne at han kanskje har tatt feil i noe her. Men jeg tror det er hold i hovedkritikken hans og jeg synes det er imponerende at Jan Aage Torp viser seg som et stort menneske her.

    Utover dette har jeg ingen oppfatning om Jan Aage Torp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *