Søkelys

                                                      


  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

 

Bill Johnson i Bethel Church Redding:

"Gud har ikke kontroll på alle ting"

Les og: Falsk lærer og forfører?

Pastor Bill Johnson i Bethel Church Redding kaller seg i likhet med "Elisabeth Eljha Nikomia" for apostel. Den kontroversielle forkynneren som er svært populær i deler av den karismatiske kristenhet også i Norge har en rekke lærepunkter som bryter med evangelisk kristen tro. Bethel Church i Redding var opprinnelig en pinsemenighet forankret i Assembley Of God" men står i dag betraktelig nærmere trosbevegelsen og identifiserer seg med "den ny apostoliske reformasjonen" som også blir kalt "den tredje bølge" med sine mange såkalte profeter og apostler. Bill Johnson som blant annet hevder "at Jesus ble født på ny" har en forkynnelse som på mange områder bryter med tradisjonell kristen tro. "Bill Johnsons syn på Kristus Jesus er i bestefall forvirrende," skriver den kristne forfatteren og apologeten Dave Hunt som har skrevet en rekke bøker på temaene teologi, profeti, fremmede religioner og sekter. "Bill Johnsons kristologi i boken "Når himmelen invaderer jorden" er verken bibelsk og den truer med å føre mennesker bort sikkerheten i Guds Ord," skriver Hunt videre.

"Gud har ikke kontroll på alle ting"

"En av de største forvirringer i Guds kirke omhandler Guds suverenitet. Vi vet at Gud er allmektig, vi vet at han er ansvarlig for alt, men Han har ikke kontroll på alle ting," sier "apostel" Bill Johnson i videoen her

"The born again Jesus"

Ideen om at Jesus måtte bli født på ny er en tanke vi finner blant annet i undervisningen til den avdøde trosforkynneren Kenneth E Hagin. Kenneth Hagin som blant annet var inspirert av tankene til den kristne okkultisten Essek William Kenyon (som du kan lese mer om her)  fremmet synet om at Jesus måtte bli født på nytt. Basis for ideen finner man primært i trosbevegelsens kontroversielle og ofte fortiede lære om at Jesus døde åndelig, gikk til helvete som Satans fange og "ble gjort til ett med Djevelen i åndelig død". Mer om denne forførende lære kan du lese her. Også Bill Johnson som hevder seg å være "apostel" er på ville veier når han ansporer tilhengerne til å tro at Jesus ble født på ny. Mer om dette kan du se i denne videoen

Har trosbevegelsens helbredelsesteologi

I likhet med trosbevegelsen og menn som Kenneth Hagin, Kenneth Copeland, Benny Hinn og Peter Popoff med flere har Bill Johnson en healing teologi hvor sykdom og fysiske problemer er noe fremmed.

"Det er den idiotiske kirken som har lagd doktriner som aksepterer sykdom selv om sykdom er fra djevelen og ikke akseptert av Gud," sier Johnson som dermed proklamerer det samme menneskeforaktende budskapet som kom ut av munnen fra trosbevegelsens falske lærere. "Djevelens jobb er fremdeles å stjele, myrde og ødelegge og du har autoriteten til å kansellere hans jobb," proklamerer Bill Johnson mens han sparker de hundretusener på hundretusener av kristne som må kjempe med sykdom og lidelser livet ut. En av dem som Bethel Church pastor Johnsons teologi forakter er Joni Eareckson Tade som i ung alder var utsatt for en ulykke som sendte henne i rullestol. "På tross av bønner om helbredelse ble ikke Joni helbredet, men i stedet for fikk vi en engel i rullestol som har brakt det gode budskapet om Guds kjærlighet, nåde og tilgivelse både til friske og handikappede. For hundretusener av mennesker som har slitt med sykdom og skade har Joni's frimodige vitnesbyrd blitt til store velsignelse, mens pastor Bill Johnson og hans likesinnede har blitt til fortvilelse.

 

 

Sist oppdatert 17.02.12