Barronelle Stuzman som blir pålagt å yte service til homofile ekteskaps-seremonier anker til høyesterett

Den kristne blomsterdekoratøren Barronelle Stuzman som ble saksøkt fordi hun nektet å yte tjenester til såkalte likekjønnede ekteskaps-seremonier, vil nå anke sin sak til USAs høyesterett. Barronelle Stuzman som driver Arlene’s Flowers i  Richland, Washington, har i flere rettsinstanser tapt og blitt pålagt å yte service også til såkalte homo-ekteskap. Den kristne kvinnen som mener at slike “ekteskap” er i strid med den kristne tro har blitt anklaget for å diskriminere homofile. Stuzman vil nå anke sin sak til høyesterett, melder Christian news network.

6 tanker om “Barronelle Stuzman som blir pålagt å yte service til homofile ekteskaps-seremonier anker til høyesterett

 1. Som såkalt redaktør, hva synes Kjell/søkelys om en blomsterhandler som ikke vil gi samme service til svarte personer, som til hvite?

  • Det er kun i forhold til dette med å bidra til likekjønnede “ekteskap” hun ikke vil ta del i. Hun har ikke noe i mot å lage en blomsterdekorasjon eksempelvis til en homofil som feirer fødselsdag. Å trekke rasekortet her er et fullstendig villspor. Den kristne blomsterdekoratøren har mange ganger presisert at det kun er i forhold til likekjønnede ekteskap hun ikke vil bidra.
   Hun oppfatter det som en form for delaktighet i noe hun mener er i strid med Bibelen.

  • Hva mener du om en tilsvarende situasjon, hvor vedkommende ikke vil yte service til et farget par, eller til en hvit og en svart partner (heterofile)?

  • Jeg har skrevet om denne saken tidligere, hvor det presiseres at det var en homofil kunde som klaget på henne, denne kunden hadde utnyttet hennes tjenester tidligere til andre formål som fødselsdager osv, men når aktuelle kunde kom og ba henne lage dekorasjoner til en likekjønnet ekteskaps-seremoni, da sa hun nei ut fra det synspunkt at hun mener at ekteskap er innstiftet av Gud og gjelder parforholdet en mann og en kvinne.
   I forhold til det du spør om er svaret at et farget ektepar eller et blandet ektepar ville selvfølgelig fått ja av henne, dersom de spurte om hun ville bidra til deres ekteskap. Det er med andre ord utelukkende dette med likekjønnede ekteskap som er problemet.
   Selv vil jeg aldri kunne gå i et likekjønnet bryllup om jeg ble invitert, men jeg hadde ikke hatt noe i mot å gå i et bryllup mellom en hvit og en farget mann og kvinne.

  • Nå spør jeg om din mening, ikke hva du tror at vedkommende vil gjøre. Kjenner du henne godt nok til å kunne legge ord i munnen på henne? Hva mener du om en tilsvarende situasjon, hvor et heterofilt farget par blir møtt på samme måte som det homofile paret? Nå er det jo en kjent sak for de fleste, at for bare noen tiår siden var blandingsekteskap forbudt i USA, og det fremdeles en del der borte som ikke ønsker blandingsekteskap.

  • Jeg kjenner henne ikke, men i intervjuer hun har gjort forteller hun at hun har flere homofile kunder, som hun selvfølgelig stiller opp for.
   Det er akkurat dette med ekteskap-seremonier hun sier nei til.
   Jeg har intet i mot fargede ekteskap eller blandede ekteskap, når det er et ekteskap mellom en mann og en kvinne.
   Likekjønnede ekteskap er en ny ide som ikke har noen religiøs eller bibelsk begrunnelse og må følgelig forkastes.
   Ekteskap mellom eksempelvis svart/hvit kvinne og mann er et bibelsk ekteskap og dersom noen nekter å servere disse, vil jeg være uenig i deres valg.
   Jeg tror ikke det er mulig å finne en bibelsk begrunnelse for å nekte slike ekteskap.
   Hva Søkelys ellers har skrevet om denne saken kan du sjekke ut her
   https://www.sokelys.com/?p=9540
   https://www.sokelys.com/?p=8394
   https://www.sokelys.com/?p=9234
   https://www.sokelys.com/?p=19736
   https://www.sokelys.com/?p=9058

Det er stengt for kommentarer.