Avisen Dagen har lukket for kommentarer -er blitt politisk korrekte

NB: Søkelys har kommet med en ny artikkelen etter at det ser ut som om Dagen igjen har åpnet for kommentarer.

Avisen Dagen har nå tilsynelatende stengt avisens artikler for kommentarer fra lesere. og dermed har Dagen tatt et langt skritt i retning av å bli mer politisk korrekte enn de har vært tidligere. Under Vebjørn Selbekks ledelse har det skjedd store forandringer til det verrre, og den vesle Bergensavisa har etterhvert blitt en kopi av Vårt Land. Stadig færre og færre avisen tillater at leserne får en mulighet til å ta til orde. Allerede i 2013, på Langfredag -tok den religiøse avisen første skritt mot å avvikle lesernes ytringsfrihet da de innførte “Facebooks-kommentarsystem”. Mange lesere reagerte da sterkt og tok farvel med  avisen Dagen og debattforumet “Spikers corner” ble opprettet som et nettsted for frie ytringer.

Skjermfoto av en av sakene som ble ryddet for kommentarer da avisen Dagen stengte for kommentering. Dermed blir avisen ennå mindre relevant å bruke penger på.

Allerede i 2013 reagerte mange lesere med oppsigelse på Dagens policy som innebar at folk måtte bruke Facebook for å legitimere seg selv. “Langfredag 2013 er dagen da Dagen korsfestet ytringsfriheten,” skrev en leser av avisen da og fortsatte: “Kunne ikke vært sagt bedre! Dagen døde idag. Er ugjerningen nu fullbragt, Selbekk?,” spurte en annen leser av den religiøse avisen. I den gamle utgaven av Søkelys ble saken omtalt i dette oppslaget. Siden har Dagen gått fra ille til verre, og fredag 30 april 2021, nesten 8 år senere -har ytringsfriheten endelig avgått ved døden i Dagen. I de siste dagene har avisen sendt ut eposter hvor tidligere abonnenter lokkes med et abonnement, 10 uker for 10 kroner, uten at det ser ut til å ha vekket spesiell begeistring. Mange av avisens lesere er borte for godt, og etter lukkingen av kommentarfeltet. For de som ønsker å kommentere er det ennå mulig på avisens Facebookside der det blir lagt ut linker til utvalgte saker. Men i avisens spalter er det nå åpenbart slutt. Meningsrommet i Norge blir bare trangere og trangere, og selv Vebjørn Selbekk som i 2006 stod på barikadene for ytringsfrihet da han publiserte de såkalte “Muhammed karikaturene” er nå blitt så religiøst og politisk korrekt at han velger å stenge ned folks mulighet til å diskutere og kommentere det avisen publiserer. Også det Dagen eide Korsets Seier har nå fjernet mulighetene for å kunne kommentere.

Tekst: Kjell Andersen

Facebook Comments

5 tanker om “Avisen Dagen har lukket for kommentarer -er blitt politisk korrekte

 1. Jeg leser av prinsipielle grunner ikke Dagen lengre. De tar betalt for sine nyheter som stort sett bare er statskirkelige eller å skandalisere dem som er virkelig kristne.
  Holdt Dagen frem til 2018, men fikk mer enn nok.
  Begynte i stedet å gi fast månedlig beløp til https://www.ywamhomesofhope.org/our-vision
  og blir langt mer velsignet av det.
  Når man gir til Herrens sak eller til medmennesker i behov, vil Herren alltid velsigne tilbake med sine åndelige velsignelser.

 2. Kjempeflott at alt dette skjer Kjell! Enda bedre er det at det nye meningspolitiet snart er på dørene våre med arrestordrer. For jeg regner med at dette er gode nyheter for de kristne? Jo før, jo heller, for tar ikke denne langvarige ørkenvandringen snart slutt, må flere av oss ha nye sandaler før vi endelig kommer frem til Rødehavet.

  • Har du ikke lest:

   5 Mos 29:5
   Han førte dere i ørkenen i førti år. Klærne deres ble ikke utslitt på kroppen, og skoene ble ikke utgått, så de falt av føttene.

   Mvh RJ

  • Meningspoliti og sensur er både godt og dårlig nytt. Godt nytt fordi det viser at profetiene går i oppfyllelse. At det stunder til natt -men til virkelig morgengry for Guds folk.
   Dårlig nytt for Dagen som blir mer og mer uinteressant.
   Hva leserne mener om nyhetene er faktisk en del av en totalopplevelse.
   Nå er media blitt slik at alt skal dyttes ned i halsen på oss uten at leserne får luftet sine følelser og meninger.
   Er lei av mediahjernevasken og derfor er det oppmuntring å lese nettsider hvor det er kommentarfelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *