Avisen Dagen burde ikke være et talerør for synd og løyn

Hvis avisen Dagen faktisk må være såpass liberal for å sikre seg pressestøtte, så får den bare fortsette med det, men vit da, at da går den ikke lenger Guds ærend, men fiendens ærend! Helt siden 24 april i 2016, har følgende artikkel stått som et av Dagens mest leste leserinnlegg: «Hvor i Bibelen står det at homofili og lesbiske som lever i partnerskap er synd?»: Det som står i den artikkelen er helt forkastelig, ja innholdet er av en slik art at det burde aldri blitt trykket i en «kristen» avis. «Men hor og all slags urenhet eller pengegriskhet må ikke engang nevnes blant dere – som det sømmer seg for hellige», Ef 5:3,” skriver  Øystein Søvikreit Magerøy i et innlegg som vi ønsker å løfte frem.
Hvorfor skal en «kristen» dagsavis gi spalteplass og bli et talerør for synd? Er det noe forskjell på det som står i det nevnte leserinnlegget, og på slangens spørsmål: Har Gud virkelig sagt?Skriften sier følgende: «Eller vet dere ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? Far ikke vil! verken . . . . . .de som lar seg bruke til unaturlig utukt, eller menn som øver utukt med menn, . . . . skal arve Guds rike. Slik var det en gang med noen av dere. Men dere har latt dere vaske rene. Dere er blitt helliget, dere er blitt rettferdiggjort i den Herre Jesu navn og i vår Guds Ånd», 1 Kor 6:9-11.

At noen har en slik legning skal en ikke dømme, og de har heller ikke alltid selv skylden for det. Men den som praktiserer denne synden kan ikke påberope seg å være en kristen. Vi kan alle falle, men når noe blir en praksis, da er det ikke lenger et fall, men en levemåte. Vi som ikke er homofile har heller ikke lov til å gå utenfor de grenser Skriften setter for samliv, ved f.eks å drive hor.

Hvis avisen Dagen faktisk må være såpass liberal for å sikre seg pressestøtte, så får den bare fortsette med det, men vit da, at da går den ikke lenger Guds ærend, men fiendens ærend! Da er ikke avisa Dagen med å bygge Guds rike, nei, da river den ned Guds rike!

Da er ikke avisa Dagen noe bedre enn Krf, som flørtet med homobevegelsen for å sikre seg stemmer. «Ve de gjenstridige barn sier Herren. De følger planer som ikke er fra meg, og inngår avtale uten min Ånd. Slik legger de synd til synd. De drar ned til Egypt, uten at de har rådspurt meg, for å finne vern hos Farao og søke ly i Egypts skygge!», Jes 30:1-2.

Hvis tidligere Dagen redaktør, Artur Berg, hadde visst hvor liberal avisen Dagen nå er blitt, hadde han sikkert grått sine modige tårer. Dette er hard og sann, men likevel konstruktiv kritikk, mot en avis som tross alt må regnes for å være den beste av de dårlige.

Vårt Land er kristen folkets svar og light versjon på de verdslige tabloid avisene, mens avisa Norge I dag, som mener seg å være så bibelsk, egentlig er en slags norsk «Lille Pravda» versjon hvor debattanter som advarer mot f.eks TV Visjon Norge dessverre ikke slipper til.

Hva var det Herren sa til kvinnen Jesabel, hun som «lærer og forfører mine tjenere til å drive hor og ete avgudsoffer?» «Jeg gav henne tid til å omvende seg, men hun ville ikke omvende seg fra sitt horeliv», Åp 2:20-21.

Skrevet av  Øystein Søvikreit Magerøy

8 tanker om “Avisen Dagen burde ikke være et talerør for synd og løyn

 1. Amen! Og takk for et saklig og sant innlegg! Dette var et ekte “vokter”-innlegg som jeg håper mange leser!!

  Takk, mange takk!!

 2. Det er den enkleste sak av verden å profilere en gitt artikkel “som mest lest”. Oppskriften er enkel: Last ned en nettleser som tar ‘refresh’ med gitte tidsintervaller, og websiden du bestemmer får et ‘klikk’ hver gang tidsintervallet aktiveres, f.eks. hvert minutt.

 3. “At noen har en slik legning skal en ikke dømme, og de har heller ikke alltid selv skylden for det. Men den som praktiserer denne synden kan ikke påberope seg å være en kristen. Vi kan alle falle, men når noe blir en praksis, da er det ikke lenger et fall, men en levemåte. Vi som ikke er homofile har heller ikke lov til å gå utenfor de grenser Skriften setter for samliv, ved f.eks å drive hor.”

  En homofil legning er ingen synd.

  Rett som det er, er kristne langt utenfor de såkalte grensene. De bedriver skitne seksuelle aktiviteter uten å være gift. De får til og med barn utenfor ekteskapet. De ruser seg. De lyver. Stjeler. Dreper. Voldtar. Gjengifte. Lager barn, skiller seg, lager nye barn, skiller seg. Skaper barn som kun har halvsøsken. Synder og synder. Men de som skal tas, det er de som er født med en legning som gjør at de kun ønsker å ha en partner av det samme kjønn, og dermed finne seg en partner med de samme ønsker og legning. Hva er galt med det? Ingenting selvsagt. At man selv har vansker med å godta slikt, sier mye om ens egne manglende moralske evner, og at man egentlig styres av en djevelskap. Djevelskapen om å ønske andre vondt.

  • Du har rett i det du skriver. Men, dette er jo ingen grunn til at homofilt samliv skal aksepteres. Alt dette er synd i Herrens øyne.

   Virker på meg at du også fordømmer alt det andre, men lovpriser praktiserende homofili.

   5
   1
  • Det virker på meg som om bloggen Søkelys og mange kristne kun dømmer homofile som har en partner, og ikke alt det andre som er nevnt i mitt forrige innlegg.

   1
   3
  • Grunnen til at du tror dette Vista, er fordi det akkurat er homofilisaken som har vært tema og kampsak for kristenfolket de siste årene.
   Jeg fordømmer all form for synd, abort, sex før ekteskapet, pedofili, mord, korrupsjon og alt annet Bibelen omtaler som synd.
   Og som sagt mange ganger før. Bibelen sier at vi alle har syndet, vi alle står uten ære for Gud. Vi alle trenger å vende oss bort fra synden.
   Når jeg faller i synd, og det skjer, da må jeg gå til korset, be om nåde og tilgivelse.

  • Grunnen til at du tror dette Vista, er fordi det akkurat er homofilisaken som har vært tema og kampsak for kristenfolket de siste årene.
   Jeg fordømmer all form for synd, abort, sex før ekteskapet, pedofili, mord, korrupsjon og alt annet Bibelen omtaler som synd.
   Og som sagt mange ganger før. Bibelen sier at vi alle har syndet, vi alle står uten ære for Gud. Vi alle trenger å vende oss bort fra synden.
   Når jeg faller i synd, og det skjer, da må jeg gå til korset, be om nåde og tilgivelse.

  • Bla, bla, bla.

   Men du er ikke interessert i annen synd, når du maler på med homofili “hele” tiden. Det er det som er så fælt. Nærmest som en besettelse. Hva med gjengifte?

   Og er pedofili en synd? Står det i Bibelen?

Det er stengt for kommentarer.