Angrepet mot Syria -Syria skal ha skutt ned 71 av 100 missiler -usikkerhet omkring hvilken reaksjon som kommer fra Russland

Et begrenset USA ledet angrep mot flere mål i Syria er nå over. Både franske, britiske og amerikanske fly deltok i angrepet som fant sted etter at Russland var blitt varslet på forhånd. I følge russiske og syriske medier skal syrisk luftforsvar ha skutt ned 71 av de rett over 100 missilene som ble skutt mot utvalgte mål i Syria. Disse tallene bestrides av vestlige kilder, men Syria har et godt antiluftforsvar og det er grunn til å tro at disse har skutt ned noen av de vestlige missilene. I klippet under ser vi det syriske bakke til luft-missil systemet skyte mot de vestlige missilene. Både Russland, Syria og Iran har reagert på angrepet med fordømmelse. Norge på sin side sier de forstår angrepet, men har så langt ikke uttrykt støtte til nattens angrep.

Hva som videre skjer er usikkert, men Russland har lovet en sterk reaksjon og Putin var lørdag morgen tydelig på at det vestlige angrepet er i strid med internasjonale lover. Russland har igjen sammenkalt til et møte i FNs sikkerhetsråd, hvor harde ord vil komme til å falle uten at det vil forandre noe på bakken i Syria. Bashar Al Assad forblir ved makten i Syria, og nattens angrep vil ikke forandre noe som helst. Imidlertid var angrepet så lite og begrenset at det er god grunn til å håpe og forvente at dette vil roe seg ned av seg selv uten videre opptrapping.

21 tanker om “Angrepet mot Syria -Syria skal ha skutt ned 71 av 100 missiler -usikkerhet omkring hvilken reaksjon som kommer fra Russland

 1. Uansvarlige ledere i Europa. Følger blindt sin herre i Washington. Da har vi alle fått bekreftet at det var Donald Trump som var farlig for verdensfreden. Ikke Hillary Clinton som noen, inkludert Søkelys trodde. Hadde Hillary vunnet valget, hadde verden ikke stått overfor denne situasjonen. Hun var tross alt en dyktig politiker med lang erfaring, mens Trump er en psykopat og livsfarlig klovn som gjør som han selv finner for godt uavhengig av om det er rett og riktig, etisk forsvarlig eller tjener til fred. Vi vet alle grunnen til nattens angrep. “President” Trump må få fokus vekk fra nyhetene om sin siste elskerinne samt den pinlige etterforskningen som pågår mot ham. Nå får vi håpe Putin holder igjen og viser ansvar og modenhet. Ellers er vi ille ute.!

  4
  8
  • Du prater tøv. Hadde Hillary vunnet ville Syria allerede vært bombet i stykker av USA for lenge siden.Har du glemt at Hillary ødela Libya. Og kutt ut dette pratet om at Trump er en psykopatisk klovn. Du dummer deg bare ut.

   8
   3
  • Det har du helt rett i Z. “Hele verden er i den ondes vold”, sier Bibelen, Fr. Clinton ikke unntatt. Dessverre er dagens main stream media fullstendig erobret av globalistene, noe som medfører at enfoldige sjeler ikke blir presentert annet enn ensidig propaganda.

   Et helt kobbel av globalist-frontkjempere infiltrerer nå alle mulige nettsider og organisasjoner der de søker å fordreie sannheten til fordel for sine forkvaklede, djevelinspirerte synspunkter.

   Bibelen er nemlig klar på flere steder at “Gud satte grenser mellom nasjonene” og kulturene. Globalistenes mål er å oppheve nasjonsgrensene og leke gud ved å overta styringen av hele planeten via det pill råtne multilaterale FN. Deres delmål er EU-styrt Europa.

   Globalsosialistene har alltid hatt verdenserobring som mål. Men også globalkapitalistene ønsker denne utviklingen, med sitt ønske om slutt på tollmurer og handelshindringer.

   Det er Djevelen som ligger bak, og det hele vil kulminere med at verden via FN forbyr all annen offentlig religion enn dyrkelsen av “dyrets bilde” – FN.

   5
   2
  • Helt korrekt Randi. Ikke bry deg hva bermen her mener. Søkelys begynner å minne om en blåkopi av resett.no, og andre høyrevridde konspirasjons-nettsteder, uten rot i virkeligheten.

   3
   4
  • Vel, Hillary hadde nok også angrepet Syria i dette tilfellet. Dog er jeg skeptisk til dette angrepet og er ikke for det.
   Krigen i Syria har pågått lenge nok, og vi får håpe at det snart kan bli slutt på lidelsene der nede.

  • Det blir ikke slutt på kriger før JHVH ved Kristus griper inn og “bryter buen”. Spesielt i land der Satan Djevelen tilbes direkte som gud. Han er ingen trivelig herre å ha over seg.

   2
   4
 2. Angrepet kom, det var begrenset. Norges reaksjon er at de forstår angrepet uten å støtte det. Nå får vi håpe at Trump og co sier seg fornøyd med dette, og at tingene roer seg ned nå.

 3. Donald Trump var en villstyring som ung. Derfor ble han sendt av sin far til et militærakademi – slik at de skulle få ” skikk på ham “.
  Tydeligvis har han glemt alt han lærte der : Man varsler ikke en hel verden om et forestående angrep – til og med en uke før det igangsettes.
  Russland disponerer en marinehavn samt en flyplass i Syria. Assad fikk da tid til å flytte alle sine krigsfly nettopp til russernes flyplass – der stod de trygt under hele angrepet.
  Det første som går tapt i en krig ; er sannheten. Dette at russiske bakke til luft raketter skjøt ned 70 av 100 innkommende missiler fra vestmaktene – kan være overdrevet. Men de nye russiske S – 400 missilene skal være meget avansert.
  Russerne er farlige – de skyr ingenting hvis de setter seg et mål. De har også truet med å svare på nattens angrep i Syria.
  Men hvordan vil de svare ? Mitt ” stalltips ” er at de kommer til å gjøre noe helt uventet. Kanskje invadere Gotland ( Sverige er ikke medlem i NATO ) eller kanskje Svalbard ?

  • Det fine med Trump er at han ikke bryr seg overhode om hva andre mener sier eller gjør, så der ligner han på Jesus, og på samme måte som Jesus er han helt uforutsigbar, nå er jo også Putin på samme måte, uforutsigbar.

   Når to slike møtes på verdensarenaen, så kan det meste skje, men slik jeg ser det så har ikke Sverige eller Svalbard noe med Syria å gjøre. Men skulle jeg velge et av de to alternativene dine, så ville jeg tippe på Gotland. Gotland har vært oppe på agendaen før, ved å prøve seg på den øya så vil Putin teste vesten, hvor «landet» ligger hen.

   Mvh RJ

 4. Til : RJ

  Jeg kan ikke skjønne at president Trump ligner på Yeshua ( Jesus ). Trump lyver hele tiden – det gjorde ikke Frelseren.
  Videre er det tatt opp på tape at Trump skryter av at han er så berømt – at han kan ta ukjente kvinner i skrittet uten at de reagerer negativt.
  Denne sammenligningen din er helt uforståelig for meg !

  • Hvem mener at Trump ligner på Jesus?:-) Klarer umiddelbart ikke å se en eneste likhet….?

   5
   1
  • Klarer du ikke å se en eneste likhet?

   Jeg kan vise deg det. Her er fariseerne og herodianernes beskrivelse av Jesus.

   De kom og sa: «Mester, vi vet at det du sier, er sant og at du ikke bryr deg om hva andre mener. For du tar ikke hensyn til person eller rang.

   Det samme gjør Trump, han bryr seg heller ikke om hva andre mener, og tar ikke hensyn til person eller rang.

   Jesus sier: Bry dere ikke om dem!

   Det samme gjør Trump, han bryr seg ikke om noen.

   Mvh RJ

   1
   4
 5. Nå har vi fått flere opplysninger fra denne angreps-natten der øst i Middelhavet.
  En stor britisk atomdrevet ubåt var i ferd med å skyte raketter inn i Syria.
  Da dukket en stor russisk ubåt opp – og var så aggressiv mot det britiske krigsskipet – slik at det ikke fikk skyte en eneste rakett mot land.
  Nei : Ivan er en tøffing – og kan finne på mye rart !

 6. Jo, Søkelys er uten tvil «religiøst resett». Her kan kristne PK- og MSM-hatere få utgyte sin blinde samfunnsforakt og sitt konspirasjonshysteri på tilsynelatende bibeltro grunn.

  Alle oppegående som følger med på hva Trump sier og gjør, ser at mannen er en egoistisk lystløgner fullstendig uten politisk styring. Blant kritikerne er hans nærmeste medarbeidere, bortsett fra dem som oppnår personlig vinning, selvfølgelig. Jeg tror mer på dem som rapporterer fra Trumps innerste sirkler enn norske kristenbloggere som gråter over tapt ungdom og savner den urettferdige femtitallsmoralen.

  Ja, det er forunderliig hvordan kristenfundamentalister i sin redsel for sekulær modernitet, fornuftsbaserte løsninger og sin fetisjistiske endetidsromantikk tar Trumps åpenbare umoral i forsvar uansett hvor dum eller katastrofal den er. Det skyldes nok i hovedsak uvitenhet, uintelligens og den smertelige følelsen av utenforskap fra marginaliserte samfunnsgrupper. Da er det trygt med enkle svar fra enkle skrifter og enkle ledere.

  4
  8
  • Vil bare legge til at «globalister» tidligere ble omtalt som «den verdensomspennende jødemafiaen» og at etablerte medier ble kalt «Lügenpresse». Omskiftelige tider skaper redsel.

   2
   8
  • Raust av Søkelys å tilby spalteplass også for globalisme-entusiaster. Hillary Clinton bombet og lemlestet 70 000 libyere sammen med Hussein Obama og Jens Stoltenberg. Dette viser oss fredsprisvinneren Hussein Obamas og hans utenriksminister Hillary Clintons sanne personligheter.

   Sanne kristne tror derfor på Bibelens ord om at alle disse lederne “sitter på begge sider av bordet og taler løgn”. De tilber “denne verdens gud” – Satan Djevelen – hele gjengen. “Hele verden ligger i den onde”.

   7
   1
 7. Josef. “Hussein Obama” er ondsinnet retorisk hersketeknikk. Obama var en troende kristen president, tilhørighet i en baptistforsamling i Chicago før han ble valgt.
  Det har blitt en motesak blandt ymse enfoldige fundamentalister, å være mot globaliseringen. Men er takknemlige for at vi får selge olje til verden, laks til Asia. Og du Josef, kjøper sikkert utenlansk mobil og fjernsyn? Og du kjøper garantert billig tøy på Cubus eller Dressmann, som flittige små barnehender har laget, med 12 timers dager på brannfarlige fabrikker i Bangladesh? Verden vil bedras?

  • Mannens navn ER Barack HUSSEIN Obama, og faren var muslim. Sånn er det bare. Verre er det at han drepte og lemlestet over 70000 i Libya. Pussig nok etter å ha mottatt fredsprisen. Du er narret trill rundt “Guttorm”. Awake!

  • Det sitter et kobbel av pioner-globalister rundt om og propaganderer med falske påstander og ukvemsord mot de som har en annen mening enn dem selv. De ser nå globalismen stanse opp i hele verden og blir derfor hysteriske mot annerledestenkende som ødelegger prosjektet deres.

   Et globalt diktatur er deres mål, men det demokratiet de ville benytte reiser seg nå mot dem. Det genererer panikk.

   For den kristne er imidlertid saken klar:

   “Av ett menneske har han skapt alle folkeslag. Han
   lot dem bo over hele jorden, og han satte faste tider for dem og
   bestemte grensene for deres områder.” Apostlene 17:26

   Gud selv satte altså grenser for de ulike kulturene og nasjonene. Det liker hverken marxister eller globalkapitalister. De vil selv være gud og herske over hele den bebodde jord. Men nå avsløres de.

Det er stengt for kommentarer.