AmightyWind Ministries og Elisabeth Elijha fortsetter å miste medlemmer -stadig flere forlater nå sekten

Erez Yotam som av Amightywind ble ansett for å være Elizabeths ektefelle etter at Paul X forlot sekten, har nå brutt ut og dannet “Torah Keeper” sammen med en håndfull andre eksmedlemmer av sekten

Stadig flere medlemmer ser ut til å velge å hoppe av den omstridte hebraisk-inspirerte pinsevenn kulten til den trippel gifte Elisabeth Elijha. Elizabeth Elijha som opprinnelig het Sharon Sobczak før hun giftet seg for andre gang med Paul X. Paul X tok så navnet Paul Nikomia,  Sharon Sobczak kalte seg så Elizabeth Sherrie “Elijha” Nikomia og sammen bygde disse opp et nettverk av sektmedlemmer som spredte sitt evangelium effektivt via You Tube. Stadig nye medlemmer, deriblant flere norske ble vervet til bevegelsen som mange omtaler som en kult. Noen av disse ble involvert i sektens eliteorganisasjon “YDS” som står for “Yahushuas Demon Stomper”. Imidlertid skar “ekteskapet” seg mellom Elizabeth og Paul, og i 2016 forlot Paul X sekten og vendte hjem til sin første kone. Eliabeth Elijha ble så “gift” med Erez Yotam som tok rollen som sektens mannlige overhode. Imidlertid fikk også han nok, og forlot Elizabeth og Amigthywind høsten 2018 til fordel for “Torah Keeper” som blant annet dyrker “den himmelske dronning Uriyah” sammen med treenigheten.

AmightyWind Ministries befinner seg i dyp krise etter at et voksende antall av mangeårige medlemmer nå forlater den omstridte bevegelsen som er mest kjent for å henge ut tidligere medlemmer på det groveste. Foruten å omtale tidligere medlemmer som “reprobates” samt å publisere navn og bilder av eksmedlemmets foreldre, publiserer gruppen videoer på You Tube hvor det blir begått de reneste karakterdrap mot dem som har forlatt sekten. Personlige opplysninger delt i all fortrolighet blir publisert på sektens nettside og You Tube videoer som omhandler eksemedlemmenes personlige problemer, blir publisert for å skremme andre fra å hoppe av. En av dem som fikk oppleve dette var den hollandske Anthony Van Cutsem som etter sitt brudd med sekten ble omtalt som både forræder, overgriper og narkoman. I følge kilder Søkelys har snakket med er det flere som nokså nylig har hoppet av fra sekten. Et norsk tidligere medlem postet nylig dette i en kommentar.

Lærte å sende forbannelser mot kritikere og ber om tilgivelse for hva hun har gjort i regi av Amigthywind

“JESUS har åpenbart for meg hvem hun (Elizabeth Elijha) virkelig er, hun jobber så farlig manipulerende slik at du ikke skal klare å teste åndene som taler i Amightywind. Jeg har vært trofast medlem i 10 år, kalt YDS siden 2012 og har så mye bevis som vil sjokkere dere, og jeg har til og med stått i enighet med Elizabeth og har vært med i hennes topp hemmelige gruppe (hvor vi ble kalt for “yds elite”, jeg har bevis på topp hemmelige grupper som vi fikk streng beskjed om å ikke dele med noen utenfor. Vi ble lært å sender forbannelser med død over andre mennesker (til og med ufødte babyer). Det er så mye bevis at jeg ber om at sjeler vil komme seg ut av Amightywind Ministry  i YAHUSHUAS/JESUS Navn. Jeg lager videoer i Jesus’ tid kun for å advare andre oppriktige mennesker slik at jeg ikke har blod på mine hender, og jeg ber om tilgivelse for alt jeg har gjort. Jeg hadde også youtube-kanal som het “brideofyahushua123”, men slettet hele kontoen,” skriver et tidligere norsk medlem som nå har hoppet av sekten. Selv om det norske medlemmet har hoppet av sekten og slettet sin You Tube konto finnes det ennå spor etter henne i form av videoer publisert av andre medlemmer av den kontroversielle bevegelsen. Her i form av en fødselsdagshilsen til det tidligere norske medlemmet fra et annet medlem av gruppen.

NB: Elisabeth Elijahs andre ektemann, Paul  har i ettertid tatt kontakt med Søkelys for å få sitt navn slettet: I sin epost skriver Paul dette: “This is Paul , I recently discovered your website with my name on it. Can you please remove my name as I am trying to disassociate myself from this evil cult. If you have any questions, please feel free to ask.” Søkelys har etter dette valgt å erstatte hans fulle navn med Paul X