Amerikansk økonomi fortsetter å falle -uventet fall i detaljhandelen og nytt kraftig fall i produksjonen

Dårlig nytt gjør at sentralbanken ikke kan gjøre annet enn å fortsette å trykke penger, utstede gjeld og kjøpe gjeld. For aksjemarkedet er dette godt nytt da pengetrykkingen fortsetter

Pilene for amerikansk økonomi fortsetter å peke nedover og elendigheten ser ikke ut til å ha noen ende. Amerikansk detaljhandel falt uventet med 1,3 prosent i mai. Ekspertene hadde forventet en forsiktig oppgang på 0,2 prosent, men bommet som vanlig i sine spådommer. Det som er fakta er at folk krisesjekker nå er brukt opp, og resultatet er ikke uventet en nedgang i detaljhandelen. Også New York Empire State Manufacturing Index (produksjonstallene) falt med 7 prosent fra 24,3 til 17,3 siste måned. Tallmaterialet forteller rett og slett at USAs økonomi er i fritt fall og at krisen blir stadig verre og verre. Derfor har neppe sentralbanken (FED) noe annet valg enn å fortsette å trykke penger, og pøse inn i markedet for å holde liv i pasienten.

Det som er dårlige økonomiske nyheter for folk flest er som regel godt nytt for aksjemarkedet som dermed kan forvente at sentralbanken vil fortsette å kaste penger etter markedet. Selv om amerikanerne nå opplever den kraftigste prisvekst siden tidlig på 1980 tallet er det lite trolig at sentralbanken vil stramme til med å øke rentene. Inflasjonen som vi nå ser begynnelsen på, er allerede problematisk for forbrukere og håndtere og en renteøkning vil sende ennå flere i kjelleren. De kraftige prisøkningene amerikanerne nå opplever på nær sagt alt som kan kjøpes for penger, er bare i begynnerfasen og det er grunn til å vente at inflasjonen både er kommet for å bli og forverres.

Derfor vil sentralbanken fortsette å kaste penger etter markedet, fortsette å kjøpe råtne verdipapir og holde rentene på null. Gregory Manarino i Traders Choice mener derfor at “freakshowet” i aksjemarkedet vil fortsette ved at sentralbanken fortsetter å stimulere markedet med friske og nytrykkede penger. Dette skaper allerede inflasjon i Amerika og inflasjonen tegner til å bli verre og verre. Her kommenterer Manarino de siste tallene

Facebook Comments

1 tanke om “Amerikansk økonomi fortsetter å falle -uventet fall i detaljhandelen og nytt kraftig fall i produksjonen

  1. Ja dette går som smurt sett gjennom Bibelens profetier om endetiden. Vi er egentlig midt i kulminasjonen av krigen mellom Jehovah, Kristus på den ene siden og Satan, demonene og deres menneskelige lakeier på den andre siden.

    Det er heller ikke nødvendigvis slik lenger at vi kan vente oss en varm krig mellom Nordens og Sydens konger (Vestens demokratier og østens diktaturer). Denne mulige siste krigen blir trolig en asymmetrisk krig der man benytter nettopp de samfunnsødeleggende stridsmidler vi ser implantert i de vestlige samfunn av durkdrevne østlige satelitter som kjøper og korrumperer vestens egne innbyggere.

    Kritisk raseteori får både amerikanere og europeere til å hate hverandre innbyrdes. Virus eksporteres som biologisk krigføring. Vestlige sosialister genererer defunding of police med war on cops som er mye mer raffinert krigføring enn gammeldagse bomber og granater.

    Derfor forteller profeten Daniel at denne vestlige syvende og siste verdensmakt er føttene i billedstøtten. Og som kjent hvilte disse føttene på en umulig, antagonistisk blanding av jern og leire. Nøyaktig slik Vesten fortoner seg akkurat nå med to ikke-kompatible leire av østlig sosialisme og vestlig kapitalisme.

    Dette er muligvis den tredje og siste konfrontasjonen mellom nordens og sydens konge – Daniels siste vers om endetiden før Jehovahs inngripen ved Kristus. Svært spennende er det i alle fall å følge utviklingen frem mot den nye verden. Så vil virkeligheten til slutt avsløre vår himmelske Fars detaljerte strategi fra dag til dag. Grunntrekkene er det i alle fall ingen trosmessig tvil om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *