Alan Greenspan advarer om at USAs økonomi er i ferd med å bli ødelagt av galninger

alan-greenspan2Alan Greenspan, tidligere sjef for Federal Reserve uttrykker nå stor bekymring for amerikansk økonomi. I følge Greenspan som ledet den amerikanske sentralbanken fra 1987 til 2006 er dagens økonomiske og politiske situasjon “den verste han har sett”.  USA er nå på vei inn i en tid med høy inflasjon, høy arbeidsledighet og lavere etterspørsel etter varer og tjenester. Alan Greenspan som nå er 90 år gammel er bare en av flere som advarer om at amerikansk økonomi kan stå foran en større nedtur. (foto You Tube)

“Jeg håper vi finner en vei ut av dette, fordi landet er i ferd med å bli undergravd av, hva skal jeg si? galninger,” sa den 90 år hamle økonomen under en konferanse som ble arrangert i regi av Stanford Universitetet og universitetet i Chicago. På spørsmål hvem disse “galningene” er, nektet Greenspan å si noen navn. “Dette er det verste økonomiske og politiske landskap jeg noensinne har sett,” fortalte Greenspan til sine tilhørere og han understreket at den amerikanske økonomien slett ikke er i likevekt. Det økende statlige pengebruken i form av trygdeytelser og utgifter knyttet til helse presser ut private investorer og demper den økonomiske veksten,” sa Greenspan videre. “Ingen av de to presidentkandidatene ser ut til å være villige til å snakke om å begrense disse utgiftene. Verken Clinton eller Donald Trump er villig til å diskutere dette av frykt for at det skal skade dem politisk i valgkampen,” sa den aldrende amerikanske økonomen som ledet USAs sentralbank i nesten tjue år. Alan Greenspan har tidligere advart om at USA kan stå foran et større krasj i økonomien.

https://www.youtube.com/watch?v=YhXjbbOYaIs

 

 

 

Én tanke om “Alan Greenspan advarer om at USAs økonomi er i ferd med å bli ødelagt av galninger

  1. Det er vel få, om noen, som det virkelig er verdt å høre på, når det gjelder USAs økonomi. Han har hatt rett i alle sine økonomiske prognoser.

Det er stengt for kommentarer.