Aksjeanalyser antyder 40 prosent fall i norske boligpriser

boligpris-ned-40-prosentNorske boligpriser har lenge vært mye for dyre og sett på bakgrunn av de dystre økonomiske fremtidsutsikter kan boligprisene i Norge stå for en større korreksjon. “Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på boligprisene i Norge, og som vi mener kan stå foran et kraftig fall i løpet av de nærmeste årene nå,” skriver analytiker Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser.com. Veldig mange unge, og unge voksne, har nå aldri opplevd at boligprisene har gjort noe annet enn å stige år etter år etter år. I likhet med i aksjemarkedene så har folk generelt dårlig langtidshukommelse hva gjelder boligpriser og eiendomsmarkedet.

“Vi hos Aksjeanalyser.com husker imidlertid godt forrige gang boligprisene knakk fullstendig sammen i Norge i perioden mellom 1987-1993, og hvor realprisen (inflasjonsjustert) på boliger i Norge falt med rundt 40 prosent. Det gikk 12 år før prisene igjen var på samme nivå som i 1987,” skriver Pettersen som viser til boligprisutviklingen i Norge sett i et historisk lys. “Kjøpte du bolig i Norge i 1899, ja så gikk det nesten 90 år før prisene igjen var like høye. Men tilbake til det kraftige fallet i boligprisene i perioden 1987-1993, og hvorfor falt da boligprisene så veldig i denne perioden mellom 1987-1993? Jo en av de åpenbare grunnene var dårligere tider i Norge som følge av svake internasjonale konjunkturer, og som igjen førte til at ledigheten økte til rundt 6,7 prosent. Vi hos Aksjeanalyser.com mener det bare er spørsmål om veldig kort tid før boligprisene i Norge begynner å falle, og det kraftig tror vi, og kanskje like mye i årene fremover nå som den gang i perioden 1987-1993, altså med rundt 40 prosent,” skriver Pettersen hvis vurdering kan leses i sin helhet her

Facebook Comments

6 tanker om “Aksjeanalyser antyder 40 prosent fall i norske boligpriser

 1. Denne Pettersen har en god stund nå snakket om at boligprisene skal falle minst 40%. Også andre analytikere har mast om dette i årevis. Men de har tatt feil og forsetter å ta feil. Med den befolknings økningen Norge er inne i samt at det bygges for lite, vil prisene holde seg eller stige. Det nytter heller ikke å bruke teknisk analyse på boligprisene.

 2. Om arbeidsløysa stig dramatisk så kan dette skje.
  Folk greier ikkje betjena skyhøg gjeld og vert tvinga til å selgja.
  I dag er renta låg.
  Bankane gjev og lang nedbetalingstid og mange betalar rentene og ein liten sum på avdraget. Det er grunnen til at mange kan ha ei gjeld som er 4 gonger inntekta.

  • Nei, ikke Bush.. Jeg ser Mark Dice er ute å spør amerikanere om Richard Nixon har sjanse med neste års valg. Enkelte tror vist at han stiller.

 3. Slike forutsigelser om framtiden har som regel null verdi. Det er bare å se på analytikernes og ekspertenes spådommer om akskjeutviklingen for året 2008 som kom med finanskrisen, så ser man hvor på viddene de var.
  Det var forøvrig dronning Elisabeth som etterpå under et besøk på London School of Economics stilte de ansatte spørsmålet: “Hvorfor var det ingen som så det komme?”
  Svaret er enkelt: Ingen kan se inn i framtiden. Den som kan det behøver ikke arbeide for å leve.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *