Brystkreft-rammede Joni Eareckson Tada innlagt på sykehus på grunn av alvorlig lungebetennelse

Joni Eareckson Tada er et navn kanskje flere av oss husker. Joni Eareckson Tada var 18 år gammel da hun brakk nakken og ble lam etter en stupeulykke i 1967. Joni som besøkte Norge i 1978 ble som følge av ulykken lam fra skuldrene og ned og må ha hjelp til det meste. “På turneen i Norge ble hun ledsaget av tre av sine søstre, som vasket og stelte henne, bar henne på og av rullestolen,” skrev Jan Aage Torp som har møtt den bemerkelsesverdige kvinnen flere ganger. I etterkant av stupeulykken i 1967 har Joni blitt et redskap for å nå frem med evangeliet til andre som er handikappede og i lignende situasjoner.

Den da 21 år gamle Jan-Aage Torp var 1978 tolk for Joni under hennes Norgesbesøk. Bildet viser en smilende Jan-Aage som holder en sangbok for Joni?

Joni som i november 2018 bli diagnostisert med brystkreft for andre gang er nå innlagt på sykehus med alvorlig lungebetennelse som hun har pådradd seg under sin kamp mot kreften. Joni fikk første gang påvist brystkreft i 2010 og denne ble behandlet effektivt slik at hun formelt ble erklært kreftfri i 2015. I 2018 kom imidlertid kreften tilbake og det er denne hun nå må utkjempe nok et slag mot. “Joni som har vært en venn av pastor Jan-Aage Torp i en årrekke forteller på egen blogg at han i 1982 ble invitert i hennes bryllup med japansk-amerikaneren Ken Tada, som slett ikke var handikappet. De var som skapt for hverandre. Joni & Ken ble viet av den verdenskjente pastor John F. MacArthur i megakirken Grace Community Church i Sun Valley, California. Vielsen brakte himmelen til jorden. Det var fullt av rullestoler over alt. Én-armede krigs-veteraner. Syke og handikappede av alle slag. Det var mye tårer og latter den dagen i det nydelige Sør-California-været, -skrev pastor Torp på nettsiden til “JaTilLivet-Norge som er en del av Kristenkoalisjonen. “I 1989 traff jeg Joni igjen, denne gangen i Manila, Filippinene der hun var en av talerne på den store Lausanne II-kongressen. Det var et hjertevarmt gjensyn der hun ropte høyt da hun så meg: «Jan-Ohrgg»! Hennes amerikanske uttale av mitt navn var uhelbredelig,” skriver Oslokirkens pastor som bare var 21 år gammel da han tolket henne under hennes Norgesbesøk i 1978. “Joni lærte meg at lidelsen er en Guds mulighet til å oppleve nåde og velsignelse. Min tenkning ble formet for livet da jeg som 21-åring tolket for henne, spiste måltider og kjørte på kryss og tvers i Norge.I 2007 rammet tragedie meg. Jonis vitnesbyrd og eksempel har hjulpet meg til å forstå, akseptere og gå videre med smerten, både fysisk, sjelelig og relasjonelt,” skriver Torp i et artig og varmt oppslag som kan leses her.

Alvorlig syk og takker for forbønn

Joni som fikk påvist brystkreft første gang i 2010 og andre gang i november 2018 har nå vært innlagt i mer enn en uke på grunn av sykdommen.  I en oppdatering på Facebook skrev Joni nylig dette: “”God bless you for all your many intercessions, especially during the last 10 days I’ve been hospitalized. I’m still battling pneumonia, but we are closer to an overall diagnosis,” she wrote. “My chest pain and breathing problems seem to be due to my long-term quadriplegia. I am unable to breathe efficiently (exchanging CO2 for O2), and with that, exacerbated by sleep apnea, it’s no wonder I’ve been saying for the last six months or so, ‘Oh my goodness, I just can’t get a good breath!'” “My condition will be treated medically. And by the way, the doctors believe radiation is not the cause for all this … It’s been building over time,” she continued. “All this has made me astounded at how fearfully and wonderfully God has made us!!! My spirits are bright and optimistic, and I’m so thankful to Jesus for carrying me through all this :-).” “Just like He says in Isaiah 46:4 ‘I am he, I am he who will sustain you. I have made you and I will carry you; I will sustain you and I will rescue you’,” she added. “Thank you for again praying!”

Søkelys vil med dette be våre lesere huske på Joni og alle som sliter med sykdom i bønn! Gud formår og helbrede, gi styrke og trøst i alle omstendigheter og situasjoner.

Facebook Comments

1 tanke om “Brystkreft-rammede Joni Eareckson Tada innlagt på sykehus på grunn av alvorlig lungebetennelse

  1. Da jeg var daglig leder i den lokale nær-radioen, Radio Lys i Sør, kom jeg over en LP plate med Joni. Den var veldig spesiell, Joni sang med innlevelse på sin spesielle måte. Jeg har aldri vært spesielt glad i engelske tekster, men denne platen gikk an. Hvor platen er nå vet jeg ikke, da nær-radioen har vært nedlagt i mange år…Men jeg skulle gjerne hatt den tilbake, det var jo min plate… Men som skrevet står…”Evig eies kun det tapte!”
    http://www.evangeliekirken-arendal.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *