Blogger Jan Kåre Christensen klaget etter at han fikk faktura på kroner 3690 fra NTB/Scanpix for bruk av deres billedmateriale

Blogger Jan Kåre Christensen har fått faktura fra NTB/Scanpix etter at disse har oppdaget at deres bilder er blitt brukt uten tillatelse

 Blogger Jan Kåre Christensen fikk tirsdag en faktura på nærmere 4000 kroner for å ha brukt NTB/Scanpix bilder uten forespurt dem eller betalt. NTB/Scanpix som er den største leverandør av bilder og tekst til ulike medier skal tidligere ha vært i kontakt med bloggeren etter at de har oppdaget at Christensen har tatt i bruk deres bilder og fotografier uten tillatelse. Det er bloggeren selv som på egne nettsider forteller at han nå har fått faktura fra NTB/Scanpix for å ha brukt bilder han ikke har betalt for. Christensen har i kveld reagert sterkt og skriver dette på bloggen: “Det er underlig at det er så mye oppstandelse i og rundt meg, ikke minst den Himmelske blogg? Hva er grunnen? Det må være at Satan og demonene ikke kan utstå hva som blir skrevet og talt der,” skriver Christensen som har bestridt kravet. Christensen har onsdag slettet det han har skrevet om pengekravet fra NTB,

Det er ikke noe som taler for at NTB vil trekke tilbake kravet de har fremsatt etter at de oppdaget Christensens bildetyveri. Den summen Christensen har fått fra NTB/Scanpix er i størrelsesorden det som er normalt og dette er ikke første gang Christensen har fått krav for bruk av bilder. Som kjent har Christensen tidligere mottatt tilsvarende krav fra Oslokirken som har valgt å avstå fra å kreve penger av Christensen. Det er lite trolig at NTB/Scanpix er like så ettergivende som det pastor Jan Aage Torp og Oslokirken var. Det er i dette blogginnlegget http://blog.janchristensen.net/2018/09/nr-2296-ntb-og-halvard-alvik-krever.html forteller om fakturaen han har fått fra NTB og i kjent stil langer han ut mot pastor Jan Aage Torp som han oppfatter som årsaken til den motbør han nå opplever. I følge det som kommer frem av informasjon på Christensens nettside har NTB tidligere ringt ham da de hadde oppdaget at deres bilder ble misbrukt på hans blogg og da framsatt krav om at alle Scanpix/NTB bilder ble slettet. Christensen la seg da langflat og beklaget, men har også i etterkant av samtalen lagt ut tilsvarende bilder fra NTB. Dette er noe NTB så har oppdaget, og dermed ble pengekravet sendt. Christensen har på egen blogg lagt ut korrespondansen mellom ham og NTB, hvor Christensen bestrider kravet. Det er lite trolig at NTB/Scanpix som er den ledende leverandøren av bilder til norsk presse vil trekke tilbake sitt krav mot Christensen for hans bruk av deres bilder. Christensen har nå fjernet det aktuelle bildet fra sin blogg og dermed er halvparten av kravet til NTB innfridd. Den andre halvpart er det sendt faktura på, og dersom den ikke blir betalt vil NTB oversende saken til inkasso, noe som er normal prosedyre for NTB og tilsvarende aktører. 

Facebook Comments

6 thoughts on “Blogger Jan Kåre Christensen klaget etter at han fikk faktura på kroner 3690 fra NTB/Scanpix for bruk av deres billedmateriale

  • Her har han ikke annet å gjøre enn å betale.
   Kravet vil vokse og vokse når det blir inkasso og tilslutt namsmann.

 1. Jan Kåre Christensen er en ussel tyv. Han er akkurat som en tyv som stjeler øl fra Rema og har blitt tatt for det. Noe bedre enn det er ikke han.
  Noe NTB har bevist.

  Jan Kåre Christensen klager nå over at han ikke får lov til å bruke tyvgodset sitt. Han går ut i sin blogg og klager over at han ikke får lov til å bruke tyvgodset sitt.

  Som en såkalt predikant og bibellærer er det mildt sagt underlig at han ikke vet hva Bibelen sier om tyveri. Dette er endog omtalt i de ti bud.
  Men Jan Kåre Christensen gir blaffen i Gud og Bibelen. Han er en bedrager.

  Han gir også helt blaffen i de norske lover og håner dem så fort han får en mulighet.

  Som en utenlands kriminell burde han derfor utvises fra Norge og forbys adgang til vårt dyrbare land. Hans kriminalitet har ingen plass i Norge.

  3
  2
 2. Det blir bare for dumt. Følger han ikke retningslinjene, blir det gebyr. Han skal være glad for at han slapp så billig. Kanskje blir det ny rettssak?

  3
  2

Det er stengt for kommentarer.