Kristenkoalisjonen om “KrFs familiepolitiske fallitterklæring” i etterkant av omstridt vielse av likekjønnet par

Skjermfoto fra avisen Dagen som først omtalte saken om “KrFs familiepolitiske totalhavari”.

“Det overrasker ingen at stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold (KrF Kristelig Folkeparti, Telemark), som er prest i Den norske Kirke, har viet et sentralt partimedlem med en av samme kjønn. Det dype problemet er imidlertid åpenbart for alle som er forpliktet på et kristent livssyn og kristen etikk, i pakt med Norges judeo-kristne arv. Bekkevold er en geistlig og politisk værhane på linje med Kirkerådet i Den norske Kirke og ledelsen i KrF. Vi forsøkte å snakke fornuft med Bekkevold på vinteren 2016 om barnevernet, men han nektet blankt for at det finnes problemer,” heter det i en uttalelse om KrFs familiepolitiske fallitterklæring lagt ut på nettsiden til “Kristenkoalisjonen” som ble opprettet i 1993 og var aktiv frem til 2004 før den ble gjenopplivet igjen i 2017

Fra en demonstrasjon mot norsk barnevern som med rette beskyldes for å ødelegge familier. Noe Geir Jørgen Bekkevold (Kristelig Folkeparti, Telemark) applauderer

“Den smilende Bekkevold klapper for den massive ødeleggelsen av familier i Norge som har ført til at 10.000 barn til enhver tid er i barnevernets varetekt (i et land med bare 5 millioner innbyggere!). Fire barn tas fra sin mamma og pappa hver dag! (Jfr Statistisk Sentralbyrå) Og den smilende Bekkevold ødelegger ekteskapets fundamentale identitet som en livslang forening mellom én mann og én kvinne når han vier to av samme kjønn. Smilende, selvsagt. Stolt og glad. Fallitterklæringen er komplett når vi konstaterer at Bekkevold er KrFs familiepolitiske talsmann på Stortinget. Og enda verre når partilederen Knut Arild Hareide formidler en uforbeholden gratulasjon og støtteerklæring til det lesbiske paret.
Velgernes dom over KrF er bare delvis blitt uttrykk hittil. Oppslutningen har krøpet nedover i valg etter valg. Snart er oppslutningen kommet permanent under sperregrensen.

Muligens et “Wake-Up Call”

Skjermfoto fra avisen Dagens oppslag om at KrF-topp viet et lesbisk par

Muligens vil dette representere et «Wake-Up Call» som vil skille menn fra smågutter, kvinner fra småjenter. For tiden gror det dårlig med alternativt lederskap i KrFs sentrale fora. Men kriser har en tendens til å fremtvinge det beste i folk. Kan hende at Kjell Ingolf Ropstads generasjon vil våkne opp. Selv om vi er ytterst vennlig innstilt, er det imidlertid lite som tyder på dette. Er Partiet De Kristne (PDK) løsningen? Dét må de selv bevise, og slett ikke ved å forsøke å profitere på KrFs fallitt. Jeg vil høre hva de står for, hva de utretter. Jeg er lei av å høre ulike versjoner av gjengangeren: «stem på oss fordi KrF er så dumme»…. La oss se hva de neste tre årene vil føre til. KrF kan fornyes innenfra, eller bli feid av banen. Vi gjengir fra avisen Dagen om Bekkevolds fallitterklæring samt responsen fra partileder Hareide,” skriver kristenkoalisjonen videre:

– Det var en fantastisk fin opplevelse å feire kjærligheten mellom dem. De ønsker å ha ekteskapet som ramme rundt sitt samliv, sier Bekkevold til Dagen.  – Jeg synes ikke dette er dobbeltmoral. KrF har vært i bevegelse. Vår formulering om ekteskapet er annerledes nå enn før. Vi uttrykker en større respekt for ulike rammer for samliv. For min del er det ikke problematisk å vie et likekjønnet par samtidig som jeg jobber med familiespørsmål i KrF. Jeg har tillit til å sitte i denne komiteen. Derfor sitter jeg her, sier Bekkevold,” skriver kristenkoalisjonen videre:

– Det var en fantastisk fin opplevelse å feire kjærligheten mellom dem. De ønsker å ha ekteskapet som ramme rundt sitt samliv, sier Bekkevold til Dagen. – Jeg synes ikke dette er dobbeltmoral. KrF har vært i bevegelse. Vår formulering om ekteskapet er annerledes nå enn før. Vi uttrykker en større respekt for ulike rammer for samliv. For min del er det ikke problematisk å vie et likekjønnet par samtidig som jeg jobber med familiespørsmål i KrF. Jeg har tillit til å sitte i denne komiteen. Derfor sitter jeg her, sier Bekkevold. Han presiserer at vielsen ikke var en politisk handling, men noe han gjorde som prest. Heller ikke KrFs partileder Knut Arild Hareide mener vielsen er problematisk for partiet. – Jeg er selvsagt kjent med at vår kommunikasjonssjef, Mona Høvset, ble viet i helga. Jeg gratulerer Mona og Louise-Hill med den store dagen, skriver han i en sms. Han viser til at Bekkevold viet paret som prest, ikke som familiepolitisk talsmann. – Det er kjent at Bekkevold velger å vie homofile som prest. Dette må den enkelte prest med vigselsrett selvsagt selv avgjøre, sier Hareide.

Etter å ha blitt kritisert for å gå i Pride-tog i 2016, skrev Hareide i Dagen: «Vi er i dag det eneste partiet på Stortinget som fremhever ekteskapet mellom mann og kvinne.» Han skrev videre at KrF ønsker å endre ekteskapsloven og jobbe for et lovverk som bygger på prinsippet om at alle barn har rett til både en mor og en far. Bekkevold forteller til Dagen at han har hatt et avklart forhold til homofilispørsmålet i lang tid. – Jeg synes det er kjempeflott at man fortsatt har tro på ekteskapet som den trygge rammen det er, og jeg er glad for å tilhøre en kirke som har åpnet opp for å vie likekjønnede og har en liturgi for det. Samtidig mener han det er viktig å vise respekt for dem som har et mer tradisjonelt syn på samliv.   – Jeg vet at dette er et vanskelig spørsmål for mange i vårt parti. Vi må ha respekt for at folk må få være der de er i dette spørsmålet, sier Bekkevold.

Artikkelen er hentet fra nettsiden til Kristenkoalisjon.no
Facebook Comments

4 tanker om “Kristenkoalisjonen om “KrFs familiepolitiske fallitterklæring” i etterkant av omstridt vielse av likekjønnet par

 1. Vel, Tine Marie; det handlet ikke bare om en sak, men om mange saker. Hanvold, Sæle. Pedersen og Torp står for en rekke ting som jeg er svært kritisk for, og de har alle det til felles at de er svært omstridte skikkelser i kristen-Norge!

  Når det gjelder mitt syn på ekteskapet mellom mann og kvinne, og gjengifte, så står jeg på det klassiske kristne synet, som jeg deler med omtrent alle kristne søsken over hele verden:-)

 2. Problemet oppstår når såkalte “kristne” blander seg med verdslig politikk. Selv Jesus flyktet bort da folket ville gjøre ham til konge i Israel. Hva samsvar har rett med urett sier Bibelen, eller Kristus med Beliar.Sanne kristne blander seg ikke med Satans systemer. Han er jo “denne verdens gud”. Og “vennskap med verden er fiendskap med Gud”.

  2
  2
 3. Kristenkoalisjon.no, med Jan-Aage Torp i spissen, hvem er du som kritiserer likekjønnede ekteskap, når du selv lever i synd med hustru nr 3? Hvem andre står bak denne pussige organisasjonen? Jo, det svært omstridte ekteparet Sæle, der far selv er en ubetinget støttespiller til ekteskapsbryteren, tyven og løgneren Jan Hanvold og for teleevangelisten Svært Mange Pengersen. Hans sønn har tjent seg styrtrik på pyramidespill mens datteren har livnært seg på nettdating, også for homofile/lesbiske!
  En sørgelig forsamling….

  10
  3
  • Det er helt legitimt å kritisere likekjønnede ekteskap da Torp forstår Bibelen dithen at han som den uskyldige part i sitt første ekteskap har lov til å gifte seg igjen. Svært mange kristne i Norge, i nær sagt alle leirer tolker Bibelen slik at den forlatte part har lov til å gifte seg igjen. Du Arnt, og din partner Jan Kåre Christensen lever åpenbart i steinalderen og har deres forstokkede syn, mens kristne flest har et mer rasjonelt syn på tingene. Når du angriper Sæle, Hanvold og Pedersen -så angriper du de mest effektive Herrens tjenere i Norge. Du om det. Om Torp og disse har feil og mangler, betyr ikke det at de ikke kan kritisere et politisk hamskifte til et religiøst parti.
   Du må lære deg og skille person fra sak, ellers ender du opp som den forstokkede og psykotiske bloggeren du deler synspunkt med.

   3
   7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *