10 skadd, mer enn 900 evakuert og ti personer ikke gjort rede for etter stort skred i Gjerdrum

Det pågår en stor redningsaksjon i Gjedrum etter at området har vært utsatt for et stort jordras. 10 personer skal være skadd og sendt til sykehus eller legevakt, 700 beboere skal være evakuert og 10 personer er ikke gjort rede for. Opprinnelig var det 26 personer som ikke var gjort rede for, men noen av disse har nå tatt kontakt og tallet på mulig savnede ble først redusert til 21 og nå i ettermiddag til 15 og i kveld ned til 10. De 10 man ikke har gjort rede for skal være registrert som beboere i katastrofeområdet i folkeregisteret, men det er uklart hvorvidt disse har vært hjemme eller være bortreist. Politiet frykter at flere av de savnede kan ligge begravd i noen av de sammenraste boligene. Siden skredet ennå pågår foregår det kun søk fra luften med helikoptre og droner over katastrofeområdet.

Redningsaksjonen er pågående. Avslutningen av 2020 syntes å bli like dyster som hele 2020 har vært for land og folk. Katastrofen viser hvor sårbare mennesker er for mektige naturkrefter. På grunn av fare for ytterligere ras kan redningsmannskap ikke annet enn å drive søk fra luften. Det faktum at tallet på savnede ikke er kommet videre ned, indikerer at det kan ligge mennesker begravd under det enorme skredet av leire. Politi. ambulanser og ulike kriseetater er plassert tett opp mot rasområdet men kan lite gjøre på bakken så lenge det er risiko for ytterligere ras. Det var i natt klokken 04 at beboere ble vekket opp av bulder fra raset og evakueringen av bolighus kunne starte. Ti savnede er så langt status og våre bønner og tanker må gå til disse og deres pårørende.

Facebook Comments

6 tanker om “10 skadd, mer enn 900 evakuert og ti personer ikke gjort rede for etter stort skred i Gjerdrum

 1. “Derfor, hver den som hører disse mine ord og gjør efter dem, han blir lik en forstandig mann, som bygget sitt hus på fjell; skyllregnet falt, og flommen kom, og vindene blåste og slo imot dette
  hus, men det falt ikke; for det var grunnlagt på fjell.
  Og hver den som hører disse mine ord og ikke gjør efter dem, han blir lik en uforstandig mann, som bygget sitt hus på sand; og skyllregnet falt, og flommen kom, og vindene blåste og slo imot dette hus, og det falt, og dets fall var stort!”
  Matteus 7, 24-27

  3
  3
  • Jeg vil bare si at det er ikke helt smart å komme med disse ordene akkurat nå. Det blir et slag under beltestedet mot de som er rammet av denne katastrofen. Mine tanker går til alle de som er blitt berørt.

  • Hadde du virkelig vågd å møte opp i Ask i Gjerdrum og brølt ut disse sitatene fra Matteus 7? Jeg tror ikke det. Om du hadde gjort det, hadde du hatt en rasende folkemengde etter deg.

  • JV, ikke bra.
   Stygt. Ofrene og de pårørende trenger bønn i krisen og sorgen.

   Du trenger nok hjelp av Gud til beskyttelse for alt som ikke er bra med ditt eget hus. Oppmuntring og veiledning om å gjøre det rette… Enten kan huset være bygd på dårlig grunn, mus som ødelegger det elektriske, dårlige blokker i grunnmuren som går i oppløsning etter 40 år osv….

   Stakkars folk med disse hus i Gjerdrum. Dette skulle ikke ha skjedd.. Mine tanker er hos dem hele dagen… En pappa vet ikke noe om verken sin 13år gml datter eller samboer.

  • Hele den nye recessive, feminine, vestlige gudsforlatte kulturen tillater ikke at noe fornuft settes i sammenheng med lidelse og tap. Det kjennetegner hele den frafalne, råtne kristenheten at alle bare skal si trallala eller takal’liten. Derfor vil ingen måtte stå ansvarlig for no’somhelst og derfor går også vesten fra vondt til verre.

   En av hovedårsakene til dette er at kvinner og barn styrer snart hele samfunnet og derved lar nasjonen seg lede av følelsesutbrudd minst en gang i måneden. Ingen vil høre fra en gudfryktig mann med hår i øra hva som bør rettes opp i for å forhindre gjentagelse av dårskapen.

   1
   2
 2. Gud hører bønn. Tror noen lider fælt og trenger bønn. Håper alle 21 var på hytta elller andre steder. Ber for redningsmannskapet, om å ta de rette valg, hjelp i det vanskelige arbeidet, styrke til de som kanskje ligger innestengt, barn, eldre, mødre og fedre, den beste hjelp til de skadde… blir en tøff nyttårsaften for mange. Må de alle rope til Gud, og kjenne at Han er med dem i alt det vonde… Tenk at Gud ser det hele, hver og en…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *