Tø 

 Søkelys

                                                      


  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

 

Nedtelling til "The Great War of 2012"

Israel vil slå til tross Obamas motstand

De amerikanske motforestillingene mot et israelsk angrep for å forhindre at Iran skaffer seg atomvåpen vinner ingen forståelse i Israel.

Israel og den amerikanske administrasjonen er dypt uenige om hvordan man skal håndtere den stadig eskalerende krisen omkring Irans atomvåpenprogram. Mens Washington nå gjør nærmest alt for å underminere Netanyahu regjeringens posisjon overfor Iran antyder nå israelske tjenestemenn at Israel alt har tatt sin beslutning og at et angrep vil måtte komme rimelig kjapt. Den fastlåste situasjonen ble ikke bedre av at det natt til onsdag ble kjent at militære iranske tjenestemenn nektet inspektører fra det IAEA adgang til det militære Parchin anlegget. "Den amerikanske administrasjonen må være rimelig blåøyde dersom de ikke gjennomskuer at Irans intensjon er å kjøpe seg mer tid," sier en israelsk tjenestemann som legger til at "Jerusalem er dypt frustrerte over den vinglende amerikanske posisjonen". Tirsdag framsatte generalmajor Mohammad Hejazi ved den iranske overkommandoen en ny trussel om at "Iran vil kunne komme til å å slå til først dersom landet følte sine nasjonale interesser truet," mens Israel på sin side ikke vil gi amerikanerne løfte om å avstå fra å angripe Iran. "Israel har trukket en rød strek og dersom Iran passerer denne vil vi måtte gjøre det som tjener vårt land best," sa den israelske tjenestemannen i en teleforsamtale med Søkelys.

Økende sjanse for et angrep

At Israel og Obama administrasjonen har vidt forskjellige posisjoner overfor Iran har gjort Teheran langt modigere i møtet med det internasjonale presset. For iranske ledere fremstår USA mer og mer som en papirtiger som lett lar seg utmanøvrere av Teherans taktiske spill. Mens USA i blind dårskap satser alt på forhandlingskortet har både den israelske statsminister, forsvarsministeren og militærsjef  Lt. general Benny Gantz gjort det klinkende klart at ikke Israel kan leve med et Iran som kan ha mulighet til å lage atomvåpen innen 6-8 uker. De siste dagenes utvikling har ikke akkurat vært gunstig for Israel og en israelsk talsmann skal i følge debka ha utalt at "spillets regler nå er endret."

Russland advarer Israel

Russland som i følge profetordet i Bibelen skal komme til å spille en viktig rolle i endetidens drama advarte onsdag Israel mot å angripe Iran siden et angrep på den islamske republikken vil kunne få katastrofale konsekvenser for hele regionen. Imidlertid har Israel neppe et reelt valg og vil sannsynligvis i løpet av de neste månedene komme til å gjennomføre et angrep på tross av advarsler både fra USA og Russland. "Tiden er nå i ferd med å renne ut i sanden og skal noe effektivt gjøres må det skje relativt kjapt da mulighetene innsnevres for hver dag som går.

 

 


 

Sist oppdatert: 04.06.10