Økende fare for storkonflikt på Korea-halvøya -tror USA klargjør seg for angrep

Hvis Nord-Korea trapper opp sin atomvåpentrussel, vil de bli møtt med ild og raseri som verden aldri har sett før, sier USAs president Donald Trump her sveiset sammen med problemets kjerne, Kim Jong-un

Skritt for skritt ser nå verden ut til å bevege seg i retning av en større militærkonflikt over Nord Koreas omstridte atomvåpen og rakettprogram. På tross av økende internasjonalt press og tøffere sanksjoner, ser det ikke ut som om Kim Jong-un er villig til å bøye unna og stanse sitt livsfarlige militære eventyr. Stadig flere og flere ser nå ut til å tro at en militær konflikt mellom Nord Korea og USA og dets allierte er uunngåelig  

Situasjonen på Korea halvøya blir stadig mer og mer betent, og Ifølge en analyse som The Washington Post har fått tilgang til, har Nord-Korea startet produksjon av små kjernefysiske stridshoder som kan monteres på landets eksisterende raketter.
Det er USAs militære etterretningstjeneste som har trukket disse konklusjonene.
I sin årlige rapport som ble lagt fram tirsdag, konkluderer det japanske forsvarsdepartementet med at det samme kan være tilfelle. I den japanske rapporten heter det at «det er mulig at Nord-Korea har klart å framstille miniatyriserte kjernefysiske våpen og har utviklet atomstridshoder». Nord Korea har tross internasjonal fordømmelse og harde økonomiske sanksjoner ufortrødent fortsatt å utvikle både atombomber samt å utvikle stadig mer avanserte balistiske missiler og langdistanseraketter.

På tross av at FNs sikkerhetsråd både har truet, tryglet og oppfordret Nord Korea innstendig til å stanse og reversere sitt atom og rakettprogram, har Nord Korea valgt å trosse det internasjonale samfunnet og gradvis tatt nye steg mot å bli en livsfarlig atommakt. Tidligere i denne uken vedtok FNs sikkerhetsråd en rekke nye sanksjoner mot landet, og i en uttalelse fra den nord koreanske regjeringen gjengitt i Rodong Sinmun fordømmer Nord Korea sanksjonene som et diabolsk amerikansk forsøk på å isolere og skape indre spenninger i den kommunistiske landet. De siste vellykkede rakettoppskytningene er en direkte advarsel til USA og den tåplige Donald Trump. I en melding lagt ut på  side på Twitter sier Nord Korea at «det appelsinfargede trynet til Donald Trump truer med «ild og raseri» mens det eneste han leverer er vind og fjerter,» og nettopp derfor tar heller ikke Nord Korea Donald Trumps trusler alvorlig. Stadig mer tyder nå på at USA for alvor legger planer for krig med Nord Korea. Sjekk Fox news oppdatering om den brennbare konflikten.

Også  den russiske tv kanalen RT stilte tidligere i denne måneden spørsmålet om vi nå teller ned til et amerikansk angrep på Nord Korea. Se klippet og døm selv

Facebook Comments

En tanke om “Økende fare for storkonflikt på Korea-halvøya -tror USA klargjør seg for angrep

  1. Dette er en svært farlig situasjon. Seoul er nær grensen til NordKorea og består av millioner av mennesker. En krig kan resulterer i flere millioner sivile liv.
    0    0

Det er stengt for kommentarer.