Verste dataangrep noensinne -120 land rammet -oppdater maskinen raskt sier NSM om det omfattende dataangrepet

Er du redd for å bli rammet av dataangrepet? Siden fredag har det som omtalt i media pågått et omfattende hackerangrep og så langt er mer enn 100 land rammet. Angrepene som begynte i går pågår ennå og på nettsiden til Norse kan man live følge med på hvilke land som akkurat nå er under angrep. Her i Norge har enkelte fotballag samt hotellkjeden Choice blitt rammet. I Storbritannia har en rekke sykehus måtte sende hjem sine pasienter fordi deres datasystem er rammet av en såkalt ransomware  som er et virus som heter  WannaCry. I følge Bitdefender er nå 120 land rammet av dette  dataangrepet så langt

Dette vil komme opp på skjermen dersom du er tatt over av dette løsepengeviruset.

Angrepet som startet i går er  verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner, Fredag ble private og offentlige datamaskiner i nær 100 land, inkludert Norge, angrepet av løsepengeviruset WannaCry. IT-sikkerhetsselskapet Avast opplyser at det har registrert nærmere 57.000 angrep, skriver VG. I britiske aviser har man allerede begynt å spekulere i hvem som står bak, og tradisjonen tro, er det Russland og Vladimir Putin som nå blir syndebukk. Dette på tross av at Russland også har vært ramme av dataangrepet. Viruset virker slik at at den krypterer filene i datamaskinen, slik at de ikke kan åpnes. For å få tilgang til dem igjen kreves det 300 dollar i løsepenger. Disse må betales i Bitcoin og det må gjøres innen en uke ellers vil filene gå tapt. Her kan du følge live med på virusangrepene slik de utspiller seg verden over.

Hvordan sikre seg fra å bli rammet av dataviruset

Det er flere ting vi enkelt kan gjøre for å forhindre at vi selv blir rammet av dette viruset. Ført unngå å laste ned vedlegg du får tilsendt fra avsendere du ikke kjenner. Videre oppdater operativsystemet ditt, og sett gjerne datamaskinen slik at den oppdater Windows automatisk. Videre kan det være lurt å oppdatere antivirus eller maleware programmene du har. Har du ikke et antivirusprogram, er SmadAV2017 et bra antivirusprogram som også er gratis. Kan lastes ned herfra: http://download.cnet.com/SmadAV-2017/3000-2239_4-75765016.htmlDet finnes også en rekke andre gratis virusprogram som kan lastes ned. «Kommunikasjonsdirektøren i NSM frykter at langt flere er rammet enn de har oversikt over nå, og alle kan i praksis bli rammet, dersom du ikke har oppgradert datamaskinen din. Privatpersoner som virksomheter.– Oppgrader datamaskinen din nå. Det haster, og du må gjøre det så raskt som mulig. Gjør det i helgen, før arbeids-hverdagen starter på mandag og det potensielt sprer seg videre. Dette er viktig, sier Arnøy.

 

 

 

 

Facebook Comments

2 tanker om “Verste dataangrep noensinne -120 land rammet -oppdater maskinen raskt sier NSM om det omfattende dataangrepet

 1. Jeg får jevnlig sikkerhetsinformasjon fra NorSIS – Norsk senter for informasjonssikring. Rådet er hele tiden å IKKE åpne mail du er usikker på. Og IKKE klikke på linker du ikke er trygg på.

  De råeste av disse hackerfolkene sitter nok trolig i Russland. De hadde lenge en svært primitiv datateknologi. Det betød at de måtte lære seg datagrunnspråkene fra grunnen av, mens vi i vest stoler på Microsoft, Windows, Google etc. og egentlig er mer eller mindre hjelpeløse nå noe slikt skjer.

  http://www.aftenposten.no/verden/For-25-ar-siden-var-de-arbeidsledige-ingeniorer-Na-er-russiske-hackere-fryktet-og-beryktet-612024b.html

  Tenk på eliten som lenge har prediket det kontantløse samfunnet. Deres agenda er selvsagt at de kan kjøre negativ rente på kontiene. Da blir pengene dine mindre verdt for hvert minutt og du må skynde deg å bruke dem – på elitens produkter. En ren djevelsk plan.

  Men i hacking-sammenheng er jo en hel-digitalisert økonomi også rene gefundenes Fressen. Vi snakker milliardgevinster ved å ha kontroll over bankenes konti.

  En litt dyrere variant er også under oppseiling, benevnt Jaff Ransomware som forlanger $3,700! En ting er sikkert i vår globaliserte verden der Finanstilsynet er flyttet til Brüssel og Helsevesenets pasientjournaler lenge ble administrert fra Indiske servere – dette bli bli verre – MYE verre.

  Globalisme – en lykke for rike og kriminelle – er nå kommet til privatisering av «krig». Ressurssterke kriminelle kan snart slå ut en nasjon om de ønsker.
  0  0
  • Jeg har selv de siste dagene brukt tid på å oppdatere de datamaskiner som brukes av Søkelys. Både Windows og de ulike virusprogrammene er oppdatert. Selvfølgelig ikke åpne vedlegg som blir sendt med mail med mindre jeg er sikker på hvor det kommer fra. Videre har jeg sørget for å ta backup av alt viktig. Burde nok ta backup oftere.
   Ellers gir du greie råd om datasikkerhet Sadoks sønn
   0   0

Det er stengt for kommentarer.