Kommentar: Franklin Graham og redde norske kristenledere

Kommentar: Norske kristenledere har i tur og orden trukket seg eller nekter å stå sammen med Franklin Graham under den planlagte festivalen som finner sted i Oslo den 11 og 12 november 2017. Som kjent har en rekke religiøse navn trukket seg fra konferansen som nå blir markedsført på nettsidene til BillyGraham.org. Det er primært lutherske navn som ser ut til å være mest kritiske til Franklin Graham som er en forkynner som står for bibeltro og klassisk evangelisk kristendom. Flere av figurene som har trukket seg har vist til Franklin Grahams støtte til Donald Trump, mens NLM leder Øyvind Åsland begrunner sitt brudd med Franklin Grahams syn på islam og muslimer

Det er nok flere enn meg som stusser over hvor utrolig politisk korrekte norske kristenledere har blitt i de senere år. Enkelte reagerer negativt på at Franklin Graham har uttrykt støtte til president Donald Trump istedet for å gi sin støtte til homo og abortforkjemperen Hillary Clinton. Vi har god grunn til å tro at flere av disse kristenlederne lett hadde fordøyd Franklin Graham dersom han hadde uttalt støtte til Hillary Clinton som er var å anse som den mest progressive og liberale kandidat noensinne som har stilt som presidentkandidat. Det er nok også flere enn meg som har en følelse av at kristenledernes påståtte motstand mot likekjønnede ekteskap eller abort, mer er et syn de har av sur religiøs plikt enn saker de virkelig brenner for. Fakta er at norske kristenledere aldri har vært mer feige enn de er i vår tid. Både i Frikirken, Misjonssambandet, Normisjon og blant flere av de populære menighetene er lederne livredde for å si noe som vekker oppsikt eller gir den sekulære presse grunn til å lage oppslag om det. Avisen Dagens oppslag om at NLM sjefen også trekker seg fra kampanjen, angivelig på grunn av Franklin Grahams syn på islam og muslimer, burde vekke oppsikt blant alle konservative kristne. “enk at en norsk kristenleder ikke kan støtte Graham fordi han er for kritisk til avgudsdyrking. Dette trodde jeg ikke var mulig,” skriver Frantz Vågnes og det er ikke vanskelig å dele Vågnes vantro mot de holdninger vi nå møter blant norske kristenledere anno 2017. I klippet under snakker Franklin Graham om forfølgelsen kristne blir utsatt for i navnet til Islam. Vi merker oss at NLM leder Øyvind Åsland finner dette problematisk.

Stadig mindre tillit til kristenledere

I muslimske land blir kristne korsfestet og drept for Jesus navn skyld og Franklin Graham har vært en av dem som taler de forfulgtes sak. Her i Norge er det kontroversielt og fordømme islamsk praksis og religiøse ledere i Oslo taler om dialog og gjensidig samarbeid,

Blant grasrota i norsk kristenhet ser heldigvis holdningen og ånden ut til å være en helt annen overfor den kommende konferansen med Franklin Graham. Norske kristenledere kan ikke akkurat sies å ha mye tillit lengre -og det er kanskje ikke så rart at fornyelse og vekkelse uteblir fra norske menigheter. Det som er fakta er at mange av de tradisjonelle bedehusmiljøene er døende, og jeg har selv vært på bedehusmøter hvor det knapt finnes spor etter ungdom og fornyelse. Man kan jo lure på om den berømte lysestaken omtalt i åpenbaringsboken er i ferd med å bli tatt bort fra vårt land og folk. At folk reagerer når NLM guruen bruker islam og muslimer som begrunnelse har fått flere enn undertegnede til å stusse: “Disse feige coyote hunder! Hva som er så farlig med denne Graham fyren??  Har han kolera? Eller ….?????,” spør Garbor Kovacs mens Frank Otto Lyngås skriver dette: “Dette blir jo bare tragisk, hvis denne Graham hadde støttet Islam så hadde det ikke vært noe problem.????”

En splittet kristenhet

Bråket og usikkerheten norske kristenledere nå skaper forteller vel egentlig at den kristne kirke i Norge er svært splittet og delt. Vi er likevel heldigvis mange som tror og ønsker Graham velkommen til Norge og som også kan identifisere seg med budskapet og den modige kristen-tro Graham praktiserer og uttrykker i det offentlige rom. Dog vil vi likevel beklage at så mange kristenledere her hjemme skaper så mye bråk og uro om en konferanse som har evangeliets fremme som mål. Nylig skrev pastor Jan-Aage Torp i Oslokirken at “Liberalteologien og hatkampanjen mot Graham garanterer for en fantastisk kampanje,” og det er ikke vanskelig å være enig med pastor Torp der. Vi tror at dette kan bli en sterk og og evangelisk kampanje og vi håper at arrangørene likevel finner krefter tross all motgang til å stå på med kampanjen i Oslo. Som kristne må vi finne sammen med dem som våger å forkynne Guds Ord rent og uforfalsket -og vende oss bort fra politisk korrekt religiøsitet og unnfallende kristenledere.

Liberalteologien og hatkampanjen mot Graham garanterer for en fantastisk kampanje – 3 Minutter med Jan-Aage Torp

 

 

6 tanker om “Kommentar: Franklin Graham og redde norske kristenledere

  1. Franklin trengte ikke ha flagget støtte til Trump, og sagt ja til å be ham under innsettelsen, når Trump ikke selv er en troende kristen og har holdninger og væremåte som er så langt unna Jesu lære det er mulig å komme!
    Da er det på sin plass å ta sterk avstand fra Graham.

    • Skal man bare be for troende, kanskje? Det Graham gjorde, var ikke annet enn det Bibelen sier han skal gjøre. Og som Bibelen sier ALLE skal gjøre.

  2. Graham gjør det rette. Flott at President Trump ønsket å bli bedt for. Forhåpentlig kan Graham påvirke presidenten på en positiv måte. Obama gjorde sitt for å fjerne kristendommen, fremme islam og homofili. Trump omgjør Obamas direktiver og gjør det lettere for kristne å forkynne og stå på Guds ord. Så kan man da mene hva man vil om personen Trump, men det han gjør i forhold til kristne verdier er bra.

    • Trump visste, og vet at han trenger de bibetro kristnes gunst. Men, Trump tror ikke på en makt høyere enn seg selv, så “å bli bedt for”, er et skuespill.Trump er en klassisk sosiopat…
      Og ja; han gir en god dag i Israel og fosterdrap.

  3. Sikker bekvemt for kristenledere å lukke øynene i forhold til islam, men for en feighet!! De vet at islam er en djevelsk og farlig religion.

    • Det vi ser skje blant kristne ledere i Norge nå, er et selsomt syn. Vi har en dypt splittet kristenhet som har ført kirkeskuta trygt unna alle stormer, samtidig som skipet er blitt lettere og lettere, i det stadig færre nye kommer til. Vi har nå kirkeledere som “stolt” kan fortelle: Når jeg tok over organisasjonen hadde vi 300 000 medlemmer. I dag er vi 120 000 fordi barna ikke kommer på søndagskolen mer og fordi ungdommen i stedet for å søke til møter er blitt gamere som bruker timer foran pcen. En stund prøvde man å møte frafallet med å invitere de unge til “gamer-happening” i frikirken, men det tiltaket slo fort feil. Vi får bare gratulere kirkeledelsen med “godt jobba”.

Det er stengt for kommentarer.